Skip to content

Veelgestelde vragen

Is de ballotage streng?

Nee, de ballotage is democratisch, mild en niet rigide. Nadat u zich voor opname in het Jaarboek heeft aangemeld, wordt uw aanmelding getoetst op basis van de door u ingevulde gegevens en uw website en/of toegestuurde afbeelding(en). Alleen wanneer de toetsingscommissie uw staat van dienst onvoldoende vindt en ook niet voldoende waardering heeft voor uw werk, wordt uw aanmelding voor een presentatie niet gehonoreerd. U krijgt daarover altijd binnen 10 werkdagen na uw aanmelding bericht.

 

Krijg ik mijn geld terug als het Jaarboek niet verschijnt?

Het Jaarboek verschijnt elk jaar op of omstreeks 18 november, dat is zeker. Maar als u nog extra zekerheid wilt over uw bijdrage aan de kosten: ja, als het Jaarboek niet verschijnt, krijgt u het betaalde bedrag volledig terug.

 

Wie bepaalt welke werken worden afgebeeld?

U bepaalt in eerste instantie zelf welk(e) werk(en) u in het Jaarboek afgebeeld wilt hebben. U mailt daarvoor de foto(‘s). Als, om welke reden ook, een foto niet geplaatst kan worden, krijgt u daarvan tijdig bericht, zodat u een nieuwe foto kunt sturen.

 

Wat kost het om in het Jaarboek opgenomen te worden?

Door financiële en andersoortige ondersteuning van verschillende partijen zijn de kosten voor opname in het Jaarboek voor kunstenaars beperkt tot een bijdrage in de kosten. Deze is vermeld op het aanmeldingsformulier.

Tot wanneer kan ik mij voor een presentatie aanmelden?

Op 1 augustus sluit officieel de mogelijkheid van aanmelding voor een presentatie.

Tot wanneer kan ik de foto(‘s) en gewenste tekst mailen?

Uiterlijk op 31 juli.

Waaraan moeten de foto’s voldoen voor publicatie?

De foto(‘s) van uw werk(en) die u plaatst moeten voldoen aan onderstaande eisen voor drukwerk:

  • 300 DPI,
  • ongeveer 1800 x 2500 pixels (bxh),
  • CMYK kleuren
  • Géén lijst op de foto, deze wordt verwijderd bij plaatsing. 

Voor tips over het fotograferen van uw werk, bekijk deze pagina.

Hoeveel tekst kan ik voor mijn presentatie aanleveren en in welke vorm?

Bij een presentatie vanaf 2 pagina’s  wordt een tekstblok dat bestaat uit maximaal 50 woorden geplaatst (bij 4 pagina’s mogen dat 2 tekstblokken zijn of één tekstblok van 100 woorden). Het tekstblok wordt opgesteld in de onpersoonlijke vorm.

Voorbeeld: ‘Petra van Keulen heeft zich kort na afronding van haar studie toegelegd op het schilderen van stillevens. Haar grote voorbeeld is Henk Helmantel. Bijzondere composities en ingetogen kleurgebruik kenmerken haar werken. In 2008 kreeg zij de John Hoezee Prijs voor haar oeuvre.’ Niet: ‘Ik heb me kort na mijn opleiding toegelegd op het schilderen van stillevens. Mijn grote voorbeeld is…’.

Voorbeeld: ‘De grote variëteit in onderwerpen maakt dat Barbara van der Oersel zowel dieren, landschappen, gebouwen als werktuigen schildert. Welk onderwerp ook wordt weergegeven, een sober kleurgebruik kenmerkt elk werk. De nuances in het gebruik van zwart en grijs maken dat elk werk een zekere spanning meekrijgt.’

Een andere vraag

Heeft u een vraag die hiervoor niet aan de orde is gesteld? Stuur dan een mailtje naar info@jaarboekkunstenaars.nl.