Skip to content

Feiten

Enkele feiten over dit mooie naslagwerk

Oplage

Het Jaarboek verschijnt in een oplage van 3500 exemplaren

Lezersbereik

Het Jaarboek zal door circa 10.000 kunstliefhebbers, -kopers en -verzamelaars worden ingezien.

Verschijningsdatum

Het Jaarboek Kunstenaars 2025 wordt gepresenteerd tijdens de Nationale Kunstdagen op zaterdag 16 november 2024.

De feiten op een rijtje

Oplage

minimaal 3.500 exemplaren.

Omvang

circa 300 pagina’s.

Verkoopprijs

€ 24,95 (incl. 9% BTW).

Verschijningsdatum

Zaterdag 16 november 2024, het eerste exemplaar wordt officieel overhandigd aan Marie Cecile Thijs tijdens de boekpresentatie.

Uitvoering

Omslag formaat 210 x 297 mm, hard cover 135 grams genaaid, gebonden in omplakte band (grijs bord 3mm), gekneept, ronde rug, voorzien van kapitaal bandjes, wit, eenzijdig voorzien van glanslaminaat. Binnenwerk formaat 205 x 293 mm, 115 grams halfmat mc silk.

Distributie

Het Jaarboek is online te koop. Circa 600 exemplaren worden gedistribueerd door de in het Jaarboek opgenomen kunstenaars en circa 1.500 exemplaren worden verkocht aan kunstliefhebbers. Verder doet Stichting Kunstweek zo’n 1.000 exemplaren cadeau aan Vrienden van de Kunstweek, leden van de NABK en personen die er in Kunstwereld toe doen, waaronder dus ook curatoren, museumdirecteuren en juryleden van kunstprijzen.

Lezersbereik

Omdat elk Jaarboek gemiddeld 3 meelezers heeft, zal het Jaarboek door circa 10.000 kunstliefhebbers, -kopers en -verzamelaars worden ingezien.

Kunstenaars

Kunstenaars die zich in het Jaarboek 2025 willen presenteren, kunnen zich aanmelden via deze website. Elke aanmelding wordt geballoteerd. Als de aanmelding wordt geaccepteerd door de toetsingscommissie, wordt deze omgezet in een deelname in het Jaarboek met een presentatie. Leden van de NABK krijgen (afhankelijk van hun lidmaatschap) korting op de presentatie.

Publiciteit

Met advertenties in tijdschriften en kranten, publicaties in nieuwsbrieven en op andere wijzen zal het Jaarboek Kunstenaars 2025 onder de aandacht worden gebracht van het publiek en met name kunstliefhebbers. Met een persbericht dat naar kranten, tijdschriften, uitgevers, omroepen, enzovoorts wordt verstuurd, zal het Jaarboek Kunstenaars ook bij de media bekend worden gemaakt. De media krijgen ook recensie-exemplaren aangeboden.

Advertenties

De uitgave biedt beperkte mogelijkheden om te adverteren. Vraag de tarieven voor adverteren op via info@jaarboekkunstenaars.nl en 0162 580 909.